Skip to main content
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

OKTATÓINK

Lányi Mária, Szállítmányozói üzemmérnök, oktató, Pannon Kincstár

Lányi Mária

Szállítmányozói üzemmérnök

„Logisztika nélkül nem működik semmi.”

Szakterületeim: szállítmányozás és logisztika.

Érettségi után tanulmányaimat a győri Széchenyi István Főiskolán folytattam, ahol a mi évfolyamunk volt az első, akik szállítmányozói képzésben részesültek.

Gyakorlati helyeim az akkor még meglévő Badacsonyi Pincegazdaság, és a MÁV voltak, Diplomamunkáimat a bor szállításának lehetőségeiről írtam. Külkereskedelmi diplomámat Budapesten szereztem.

Saját családi fuvarozó vállalkozásaink indításával a szakma által megkívánt minden képzést elvégeztem.

Vállalkozásunk az osztrák Gebrüder Weiss alvállalkozójaként kötelezte el magát. Itt kerültem kapcsolatba a logisztikával közelebbről, sokat töltöttem a GW raktárirányítási és logisztikai rendszerének tanulmányozásával, 3 évig aktívan dolgoztam is náluk. Ugyancsak dolgoztam a Gartner KG-nál, itt alkalmam volt a kombinált és a tengeri szállítmányozást megismerni, megtanulni, csinálni…

Három évvel ezelőtt kértek fel lakhelyemen egy szakképző intézmény a szállítmányozói és logisztikai ügyintézői OKJ csoportok oktatására.  Szívesen mondtam igent, bár akkor még munka mellett a délutáni esti tanítás nehéznek tűnt, aztán szinte azt vettem észre, hogy alig várom, hogy kezdődjenek az órák.  Tanítványaim érdeklődők és lelkesek voltak. Azóta több évfolyamot vizsgáztattam.

Vissza